Известие

Collapse
No announcement yet.

Стържене около предна дясна гума

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Стържене около предна дясна гума

Здравейте на всички!
    От няколко седмици един, предполагам, дребен проблем ми трови нервите . Когато карам бавно, примерно по черен път с бауни или преминавам легнал полицай, на моменти чувам някакво откъсечно стържене около предна дясна гума, все едно, че се трие в калника. Свалих гумата и огледах за следи по нея и калника, но няма.
    Възможно ли е стърженето да идва от някое подвижно съединение - носач, шарнир, амортисьор или пружината около него
    Надявам се да не е нещо сериозно, че често пътувам извънградско и ме е страх да не ме остави някъде на пътя.
    Alfa 146 Junior 1.4 TS 16V '97

според мен е амортисьор, в твоя случай го чуваш точно когато е най натоварен ...
    Alfa Romeo 156 SW, 1.9

Comment

аз не съм технически подготвен, но и аз бих дал това предположение. Нека все пак и някой по- в час да се изкаже, да не те пратим за пълни глупости да гледаш.
      I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
      Roosevelt

Comment

Дадоха ми съвет, че пружината около амортисьора скърцала в двата си края. Да я намокря с вода и ако спре да скърца - от там било. !!!
        Не съм го пробвал, но не ми косва да опитам.

Comment

скърцане и стържене не са ли различни неща?
          I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
          Roosevelt

Comment

Да, не съм се изразил правилно, не е скърцане, а стържене. Опита с водата не даде резултат. Уплаших се, като ми казаха, че лагер на главината. Но стърженето се проявява и на място, при разклащане на предницата. От амортисьора се чува шум, подобен на всукване и изпускане на въздух. А стърженето освен от втулките на носача, не знам откъде може да е. Нямам време да наблегна и да си разреша проблема, надявах се на съвети от форума. Ще я закарам днес на майстор.

Comment

аз от Румен съм чувал за т.нар. "аксиален луфт" на амортисьора
              може от тва да е?
              '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
              '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
              '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

Трудно мога да си го обясня такъв луфт, но щам казваш, че на парктика съществува, значи е така. А дали и лагера в макферсона не прави щуротии ...

Comment

Я помислете за някои елементи дето се движат при въртене на колелото и други дето стържат в тях, най вече при спиране ама и при други обстоятелства
                  Mitsubishi Outlander
                  Mitsubishi Space Star
                  Daihatsu Terios

Comment

Колеги, направо откачам от този дразнещ звук. Яд ме е, че съм чепкач и обичам сам да се справям с по-дребните проблеми, а този ми прилича на такъв. Описах, че и на място се проявява при разклащане. Това ме успокои, че не е по движещите се части и няма да ме остави на пътя. Затова не си давам зор да го отстраня. Все пак благодаря на всички, които ме направляваха със съвет!

Comment

Стържене

Според мен стърже в накладките на мен ми стърже като движа назад и трябва да натисна и отпусна рязко педала на спирачката и спира. Пробвай като застърже да натиснеш и пуснеш така спирачката
                      Само този, който не е карал италиански коли - само той не ги харесва...

Comment

Стържене

Според мен стърже в накладките на мен ми стърже като движа назад и трябва да натисна и отпусна рязко педала на спирачката и спира. Пробвай като застърже да натиснеш и пуснеш така спирачката
                        Само този, който не е карал италиански коли - само той не ги харесва...

Comment

Колеги, не съм си разрешил проблема, нямам време. Но не е от накладките, защото стърже и при разклащане на място. Звука идва някъде отдолу, около предния носач. Напръсках с WD-40 гумените втулки на носача, но не е оттам. Стигам до извода, че е от амортисьора, защото и задния десен прави нещо подобно, но там съм сигурен, че е амортисьора.

Comment

Колеги, май отрких дразнителя. Скъсано уплътнение 4 на накрайника 1 на прдния носач. Вероятно е влязло пясък и смазката е заминала. Напълних го с масло, колкото можах, но това е временно решение. Някой знае ли дали се сменя тоз накрайник или е комплект с носача?

Comment

по принцип на мен ми смениха целия носач заради шарнира, макар да имаше оферти да се отвори на стуг и да се възтанови. а уплътнение сугурно ще се намери някво.
                              НАЙ-БЪРЗИЯТ ПЪТ ДО ВКЪЩИ ->146-BOXER 1.6

Comment

Working...
                              X